Lakbeskyttelse af bambus

Bemærk at revner efter lakering kan betyde, at vand kan kommer ind bag lakken og giver en mørk misfarvning ved udendørs brug. Tonkinlak (Le Tonkinois) er en populær lak, som kan brugs til skibe, gulve, møbler, metaller m.m. Lakken kan bruges både ude og inde, for den er både holdbar og slidstærk. Tonkinlakkens fremragende egenskaber gør, at den ikke belaster indeklimaet, og derfor er den både allergivenlig og let at rengøre – samtidig med at den bevarer sin elasticitet i mange år.

Tonkinlakket tilpasser sig træets naturlige udvikling, hvilket gør den velegnet til udendørs brug, især til gulve og skibe. Lakken er kog af linolie og kinesisk træolie, og den bliver fremstillet i Paris på en lille familiedrevet fabrik. Tonkinlakken er blevet produceret siden 1906, og fordi den til dels er fremstillet af en kinesisk lak, bliver den sommetider kaldt for kinalak.

Tonkinlak Original dækker langt de fleste behov.

Tonkin Original er en klassisk lak. Lakken er meget robust og elastisk, og den retter sig efter træets strukturer, når det arbejder. Tonkin Original giver en flot højglans og har en enestående vedhæftning. Lakken egner sig til træ og metal, indendørs og udendørs, inklusive gulve og maritimt brug. Efter behov kan lakken matteres og poleres, eller den kan pigmenteres, så den får en dækkende farve.

Dækker 15-20 m2/l.  MAL-kode 2-1.  Indeholder opløsningsmidler.

VI har det ikke på lager pt, men bestil direkte her https://fyravindar.dk/23-tonkinlak 

 

Mat lak og på bambus

Tonkinlak er som udgangspunkt blank og kan gøres mat med dette produkt

Tilsættes det sidste lag Tonkinlak 1:1 for helmat, 1:2 halvmat, 1:3 silkemat.

Farvning af bambus

Kromholdigt pigment. Lysægte, meget kraftigt farvende. Brugbar med god dækkeevne i alle bindemidler.

Farvning af bambus

Du kan farve Tonkinlakken, så du får lige præcis den nuance, du ønsker, og det giver stadig samme dækning.

Ud over Tonkinlak skal du bruge vegetabilsk terpentin og pigmentpulver i den ønskede farve.

Pigmentpulveret røres ud i den vegetabilske terpentin, så det bliver til en pasta. Lad det gerne stå natten over.

Tilsæt den færdige pasta til Tonkinlak, en lille smule ad gangen, mens du rører omhyggeligt, indtil pigmenten har fået den rigtige nuance.

Lakeringen foregår på samme måde som ved lakering med upigmenteret Tonkinlak, nemlig ved at lakere et eller flere lag, indtil du har ønskede effekt.

Den pigmenterede Tonkinlak holder bedst, hvis du bruger den i første lag og får farven så tæt på veddet som muligt. Derefter kan du fortsætte med at lakere med pigmentlakken eller bruge upigmenteret Tonkinlak til de næste lag.

Bemærk, at lakken mister lidt af sin glans, når der bliver tilsat pigment og terpentin – særligt i de første lakeringslag. Hvis slutproduktet skal have højglans, kan du slutte af med et eller flere upigmenterede lag Tonkinlak. Glansen bliver flottere jo flere lag, du tilføjer.

Vær opmærksom på, at du ikke kan få en hvid højglans på den måde, fordi Tonkinlak har en gullig nuance, og den vil give et gult skær oven på en hvidfarvet pigmentlak. Det kan dog lade sig gøre at opnå en flot glans ved at lakere flere hvidpigmenterede lag ovenpå.

En anden måde at pigmentere på er ved at blande Tonkinlak med linolierevet (godt sammenblandet) farvepasta. Den blanding kendes også under navnet ”japanemalje”. Metoden kræver dog, at man kan vurdere sit materiale, for den blanding er længere om at tørre, end Tonkinlak ellers er.

Fordelen ved linolierevet pasta er, at den blanding er bedre for arbejdsmiljøet.

Bambusimport Herning
v. Flemming Møller
Tlf.      2689 3300
Bestilling. Send en email
Med  kontaktoplysninger og bestilling
bambusimport@gmail.com

Revner i bambus

Bambus er et naturmateriale og der vil være revner, større eller mindre. Specielt tykke bambus brugt udendørs vil med tiden få ret store revner. Læs mere her

Da vi igennem mange år har solgt bambus og sendt de bedste til kunderne, vil der naturlig ophobe sig en del frasorterede. Hør nærmere